Fackelvandringen

Fackla i nattens sken

Frågan är vad som är maffigast att se/uppleva. Att gå i ett fackeltåg upp i skidbacken eller att se det från håll när en rad med facklor letar sig upp för backarna. Det är i alla fall en extra dimension att veta att det kanske står några nere i byn och tittar avundsjukt upp mot fackeltåget.

TUREN
Vi startar vi Järvsö Stugby där vi går igenom utrustningen, tänder facklorna och går igenom turen vi ska vandra. Sen går vi upp för Himlabacken till Kåtan uppe på berget. I den mysiga kåtan väntar middag. Efter maten drar vi på oss snöskorna igen och går upp på toppen av berget. Där går vi en runda och upptäcker baksidan på Öjeberget. Vi kommer tillbaka till platsen vi startade på. Tidsåtången är ungefär tre timmar.

DETTA INGÅR
• Snöskor
• Teleskopstavar som går att anpassa efter din längd
• Fackla
• Pannlampa
• Enrättersmiddag
• Kaffe/te

PERSONLIG UTRUSTNING
Du behöver inte ha några förkunskaper utan det du har med dig är kläder anpassade för att vara utomhus (tänk lager på lager-pricipen) och ett par skor för vinterbruk (kängor, skoterstövlar, snowboardskor, till exempel). Då vi befinner oss uppe på berget kan det vara roligt att ta med sig en kikare. Ta med eget vatten.

SNABBA FAKTA

Längd på turen: ca 4 kilometer
Tidsåtgång: ca 3 timmar
Dagtid/Kvällstid: Endast kvällstid
Passar: Normalkondition. Vi går upp i skidbacken, men eftersom det är ett jämnt underlag behöver du absolut inte vara elittränad

PRIS PER PERSON
Vuxen: 750:-
Barn: 550:-