Våra guider

Att ha en bra guide på din vandring är jätteviktigt för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt. Våra guider har stor naturvana, gillar såklart att umgås med människor och är alla utbildade i första hjälpen, hjärt/lungräddning.

märit_FF40554_beskuren
Foto: Fredrik Fransson

Märit Andersson, Järvsö.

Vandring i skogen, turskidor och långfärdsskridskor – där har du tre saker som beskriver Märit på ett bra sätt. Märit är utbildad samtalsterapeut och naturhälsopedagog där hon under vandringarna i Järvsöskogarna gärna delar med sig av sina kunskaper inom kopplingen mellan hälsa och natur, varför vi läker och blir friskare av att vistas ute i naturen och vad som händer med kroppen. Hon har även gått Hushållningssällskapets kursserie Naturturism och Studiefrämjandets kurs som vandringsledare.

Märit är specialiserad på stresshantering och kopplingen mellan natur rekreation och Om du vill att Märit ska vara din guide så be om det vid bokningstillfället, antingen via telefon eller i övrigt-kommentaren på internetbokningen.

Märit Andersson Egenföretagare

 

klacken_DSC_0148_fyrkant

Martin Ekman

Utförsåkning, träning och att vara ute i naturen är något som ligger högt upp på listan över aktiviteter Martin brukar ägna sig åt. Han är en utbildad deltidsbrandman på stationen i Järvsö och driver ett mediaföretag till vardags. Att guida gäster och ge dem ett minne för livet är något som alltid har hängt med. Martin har bland annat varit guide för Lion Alpin under en säsong i Chamonix, Frankrike.

Martin Ekman Ägare av mediaföretaget Svart Pist Publishing AB. Deltidsbrandman på räddningstjänsten i Järvsö